Friday, March 15, 2013

Jadual Gaji Minimum-Maksimum: Pekeliling Perkhidmatan Bil. 2/2013

Assalamualaikum!~

Berikutan pengumuman PM mengenai penambahbaikan jadual gaji minimum-maksimum bagi Pegawai Perkhidmatan Awam Persekutuan Di Bawah Sistem Saraan Malaysia, adalah dimaklumkan bahawa satu Pekeliling Perkhidmatan Awam telah dikeluarkan oleh Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia hari ini melalui laman web rasminya, www.jpa.gov.my




KGT bagi Kumpulan C (Sains) adalah seperti di atas. Overall, aku rasa takda apa yang berubah pun rasanya. KGT masih sama seperti tahun lepas. Yang pegawai dapat lebih dari yang gred bawah. So, tang mana penambahbaikan yang diaorg cakap tu, aku pun tak tau.

So, korang (yang keje gomen) boleh rujuk SINI untuk check jadual gaji mengikut gred masing-masing. Check jangan tak check.....(^_^)

9 comments:

  1. kenaikan gaji gula2 PRU13 ke ni ek?

    ReplyDelete
  2. Penambahbaikan bulan kah bermula 1 Julai 2013

    ReplyDelete
  3. Penambahbaikkan tu pada gaji mati. Maknanya maksimum/langgar dinding jadi lebih lama. Tengok betul2 jadual tu, gaji mati amatlah besar.

    ReplyDelete
  4. PDRM N ATM BILA KUAR??????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah kuar tu kan...ade skali la dalam tu.

      Delete
  5. Increment sama ja, gaji mati naik byk jgkla, lg satu 1 july ni ada lg increment disamping inrement tahunan biasanya satu kli dapat....tnn ni 2 increment la....

    ReplyDelete

Saya dah tulis...anda sambung di sini yek.